Zo herken je een echte meteropnemer

Fluvius geeft tips om echte meteropnemer te herkennen na berichten over malafide verkooppraktijken voor energiecontracten

Het Radio 2-programma “De inspecteur” bracht maandagmorgen het verhaal van een dame die zonder het te beseffen een contract met een nieuwe energieleverancier heeft getekend. Ze dacht een meteropnemer binnen te laten, maar het bleek om een verkoper van energiecontracten te gaan. Ook de Ombudsman Energie kent het fenomeen.

Fluvius wil er graag aan herinneren dat alleen dat bedrijf, als netbedrijf voor heel Vlaanderen, meteropnemers heeft die de meterstanden van de elektriciteits- en gasmeters komen opnemen. Klanten kunnen hen makkelijk herkennen aan de hand van deze vier tips:

  1. Een meteropnemer draagt altijd een uniform met een Fluvius-logo.
  2. Hij of zij heeft een officiële legitimatiebadge bij zich. Klanten mogen steeds vragen om die te tonen alvorens de persoon voor de deur binnen te laten.
  3. Een meteropnemer rijdt altijd in een officiële Fluvius-wagen.
  4. Meteropnemers verkopen niets en leggen geen contracten voor. Ze noteren zelf de meterstanden bij je gas- en elektriciteitsmeter en vertrekken dan opnieuw. Alleen bij nieuwe bewoners van een huis of appartement die na een tijd nog geen energieleverancier hebben gekozen kan een regularisatiedocument ter ondertekening worden voorgelegd. Maar ook dit is geen leveringscontract.

Als blijkt dat de persoon die aanbelt niet aan de bovenstaande kenmerken voldoet, is het geen Fluvius-medewerker en dus geen meteropnemer.

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be