Wim Dries is nieuwe voorzitter van Fluvius

Burgemeester van Genk volgt Piet Buyse op

Wim Dries, burgemeester van Genk, is de nieuwe voorzitter van netbedrijf Fluvius. Hij volgt Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde, op. Buyse was de eerste voorzitter van het eengemaakte netbedrijf dat in 2018 ontstond. De voorzitterswissel in het midden van de bestuursperiode was eerder afgesproken na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

 

Wim Dries werd geboren in 1972 en is sinds 2009 burgemeester van Genk. Hij was tussen 2013 en 2018 voorzitter van Infrax en zetelt sinds 2018 in de Raad van Bestuur van Fluvius. Dries is ook voorzitter van VVSG, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Wim Dries is trots dat hij tijdens de recente Algemene Vergadering van Fluvius als voorzitter werd aangeduid. Hij ziet belangrijke uitdagingen voor het bedrijf in de komende jaren:

“Onze samenleving evolueert naar een klimaatneutrale energiemix. Dat stelt Fluvius voor heel wat uitdagingen. En dan is de steun van de aandeelhouders, de Vlaamse steden en gemeenten, essentieel om dat samen te realiseren. We hebben elkaar nodig. We hebben een belangrijke verantwoordelijkheid, onder meer door voorbeeldgedrag, om onze burgers mee te krijgen in de noodzakelijke gedragsverandering rond het gebruik van minder en milieuvriendelijke energie.”

 

Wim Dries neemt het voorzitterschap over van Piet Buyse, de burgemeester van Dendermonde. Hij was tussen 2013 en 2018 voorzitter van Eandis en was sinds 1 juli 2018 ook de eerste voorzitter van het eengemaakte Fluvius. Piet Buyse blijft ook de komende jaren deel uitmaken van de Raad van Bestuur van Fluvius.

 

Piet Buyse over zijn afscheid als voorzitter:

“Ik heb het voorrecht gehad om voorzitter van Fluvius te mógen zijn, met dank aan alle bestuurders, het management en alle gedreven en gepassioneerde medewerkers. De voorbije jaren werd door het eengemaakte netbedrijf al heel wat gerealiseerd, maar door de versnellende energietransitie wachten Fluvius ook voor de komende jaren alweer nieuwe uitdagingen. We kunnen de energietransitie immers niet realiseren zonder een sterk en performant net. We moeten daarom extra investeren in het elektriciteitsnet. Het zijn beslissingen die we moeten nemen in het belang van alle Vlamingen.”

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder, Fluvius

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be