Skip to Content

VVSG, Fluvius en Agoria gaan voor volledige verledding openbare verlichting

Drie partijen tekenen intentieverklaring

Tijdens de Klimaatdag van de VVSG op 3 mei in Oostende ondertekenden de VVSG, netbedrijf Fluvius en technologiefederatie Agoria een intentieverklaring waarin hun ambities rond de volledige verledding van de openbare verlichting in Vlaanderen werden vastgelegd. De drie partners willen alle 1,2 miljoen verlichtingspunten tegen uiterlijk 2030 van slimme led-technologie voorzien.

Dat is uiteraard een investering, maar kan de steden en gemeenten jaarlijks 54 miljoen euro op het energieverbruik en 44 000 ton aan CO2 helpen besparen. Op dit moment is slechts 8 procent van de gemeentelijke openbare verlichting al led. Met de intentieverklaring wordt onder meer een projectgroep opgericht waarin de drie partijen samen met de steden en gemeenten naar oplossingen voor concrete problemen zoeken en waarin goede praktijkvoorbeelden met elkaar en de lokale overheden kunnen worden uitgewisseld.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Fluvius
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle