Stroompanne Haven van Antwerpen

Fluvius plaatst een noodstation

Vandaag, 29 juni 2023 om 13 uur vond een kortsluiting gepaard met een kleine explosie en een brand plaats in een schakelpost. Die schakelpost levert stroom aan een groot deel van de bedrijven in de Haven van Antwerpen. Via manuele ingrepen kon de helft van de bedrijven opnieuw van spanning worden voorzien, voor 60 bedrijven kon dit niet.

Die bedrijven waren rechtstreeks aangesloten op de cabine. Die is echter volledig uitgebrand. Om de getroffen klanten verder te helpen, plaatst Fluvius een noodpost in afwachting van een herstelling van de cabine. Het aansluiten van zo'n noodpost is echter een tijdsintensief werk. We verwachten alle klanten opnieuw te kunnen voeden tegen vrijdagmiddag, 30 juni.

Update 30/06 - 9 uur: onze ploegen werkten de hele nacht door om de noodpost aan te sluiten op ons net. Ondertussen hebben we verschillende bedrijven kunnen hervoeden en verloopt alles volgens de verwachtingen. We gaan er nog steeds van uit iedereen te kunnen voorzien van elektriciteit tegen de middag.

Update 30/06 - 09:40: de noodschakelpost is operationeel. Op dit moment zijn er nog 8 bedrijven zonder elektriciteit. We doen er alles aan om ook de laatste klanten opnieuw van stroom te voorzien.

Update 30/06 - 10.00: iedereen heeft weer spanning. We willen onze klanten bedanken voor het geduld.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be