Samenwerking Fluvius en Telenet moet aangemeld worden bij Europese Commissie

Vandaag zijn Fluvius System Operator CV ("Fluvius") en Telenet BV , een 100% indirecte dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV ("Telenet" of de "Onderneming") (Euronext Brussel: TNET) geïnformeerd over het feit dat hun overeenkomst om samen te werken aan de bouw van het datanetwerk van de toekomst in Vlaanderen en delen van Brussel moet worden aangemeld bij het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie in het kader van de EU-regels inzake concentratiecontrole.

Op 19 juli 2022 kondigden Telenet en Fluvius een akkoord aan om samen het netwerk van de toekomst te bouwen. Daartoe willen beide partijen een nieuw infrastructuurbedrijf oprichten (werknaam "NetCo").

Dit project moet nu worden aangemeld bij de Europese Commissie. De partijen verwachten dat de daadwerkelijke start van NetCo niet begin volgend jaar kan plaatsvinden (zoals eerder gemeld), maar veeleer tegen de zomer van 2023, zodra de Commissie toestemming heeft verleend. ​ ​

Telenet en Fluvius zullen in het kader van deze aanmelding hun volledige en constructieve medewerking verlenen.

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder, Fluvius

Press release Fluvius NetCo EC filing NOV 22 ENG.pdf

PDF - 10 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be