Fluvius onderzoekt snellaadinfrastructuur op eigen bedrijfsparkings

Fluvius gaat onderzoeken of het haalbaar is om publiek/private snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen uit te bouwen op zijn bedrijfssites. Die liggen strategisch verspreid over heel Vlaanderen en zijn goed bereikbaar. Voor de concrete uitwerking daarvan doet het netbedrijf een oproep bij zogeheten 'Charge Point Operators' (CPO’s) die voorstellen mogen indienen. Fluvius mikt op laadinfrastructuur die zowel toegankelijk is voor het grote publiek als voor de medewerkers en bezoekers van de sites.

Als Vlaamse netbeheerder is Fluvius elke dag aan de slag voor de energietransitie, en daarbij hoort natuurlijk ook de overstap naar elektrische voertuigen en openbaar vervoer”, zegt directeur Netbeheer Jean Pierre Hollevoet. ”Naast thuisladen en oplaadstations langs de grote verkeersassen wordt ook laadinfrastructuur op publieke en privé-parkeerplaatsen cruciaal, en onze bedrijfsparkings zouden daar een rol in kunnen spelen. Daar hebben we vandaag al laadinfrastructuur beschikbaar voor onze medewerkers, maar die zouden we via publiek/private infrastructuur kunnen uitbreiden met snellaadstations.”

Interesse om de laadinfrastructuur mee uit te bouwen?

Stuur een mailtje naar laadstation@fluvius.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be