Nutsleidingen duiken spectaculair onder Brusselse Ring door

Fluvius verlegt kabels en leidingen voor nieuwe brug in Zaventem

In het kader van de grote wegenwerken aan de Brusselse Ring start De Werkvennootschap begin mei aan de Hector Henneaulaan in Zaventem met de bouw van een nieuwe brug over de Brusselse Ring. Om plaats te maken voor de fundering van die brug, verlegt Fluvius sinds midden januari de vele nutsleidingen op die plek. Een deel van het nieuwe traject voor de gas-, elektriciteits-, glasvezel-, telecom- en waterleidingen loopt dwars onder de Brusselse Ring. Met drie spectaculaire onderboringen brengt Fluvius al die nutsleidingen van de ene naar de andere kant van de Ring. Geen alledaags werk dat heel wat precisie en focus vergt en waar een maandenlange voorbereiding aan vooraf ging.

Complexe boring
Bij de onderboringen van de Excelsiorlaan naar de Hoogstraat moet Fluvius rekening houden met tal van obstakels. Zo zijn er behoorlijke hoogteverschillen: de Ring ligt aan de ene kant gevoelig lager dan aan de overzijde. Bovendien moet de boorkop onder een rivier en onder een afrit door én kruist die drie glasvezelleidingen die heel Brussel van internet voorzien! De complexiteit van deze werken is dus enorm.

Spectaculaire beelden
Vorige week trok het netbedrijf al een 325 meter lange gasbuis door het eerste boorgat. Dat leverde heel wat spectaculaire beelden op.

Tweede boring

De aannemer is momenteel bezig met de tweede boring. Aanstaande vrijdag (5/3) trekt Fluvius daar dan de wachtbuizen doorheen waarin later de middenspannings-, glasvezel- en telecomkabels komen te liggen. Later deze maand volgt nog een derde boring voor de waterleiding die Fluvius uitvoert in opdracht van drinkwatermaatschappij Farys.

David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder, Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be