North Sea Port vervangt alle straatverlichting in Gentse deel door ledverlichting

North Sea Port vervangt de komende drie jaar ook in het hele Gentse deel van de haven de bestaande straatverlichting door ledverlichting. Deze nieuwe zuinige straatverlichting is een eerste stap in de uitvoering van het Lichtplan Kanaalzone. Netbedrijf Fluvius zal één voor één alle verlichting vervangen. Dit zorgt voor een lager energieverbruik en voor minder lichtvervuiling.

In het Skaldenpark, waar veel toeleveranciers van de autofabriek van Volvo Car Gent gevestigd zijn, is al een eerste reeks van 120 oude straatlampen omgebouwd. Niet enkel worden de lampen omgebouwd naar energiezuinige ledverlichting, de hele armatuur wordt er afgehaald en door nieuwe vervangen. De verdere vervangingen gaan van de oudste zones van de haven in de richting van de nieuwe, van het Grootdok in het zuiden van de haven tot het Kluizendok in het noorden. In totaal worden zowat 1.200 lichtpunten vervangen.

Energiezuinig en minder lichtvervuiling


North Sea Port kiest bij de volledige verledding voor één en dezelfde lichtkleur, een koel wit, wat aansluit bij het in 2011 met de verschillende partners en gemeenten opgemaakte Lichtplan Kanaalzone. Dit zorgt voor een gerichtere verlichting en dus minder lichtvervuiling. In de aanpalende gemeenten voorziet het Lichtplan Kanaalzone een warmwitte lichtkleur.

Minder CO2-uitstoot


Deze zogenoemde verledding van de openbare verlichting is tot 45% energiezuiniger dan de klassieke straatlampen. Dit draagt bij tot fors lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

In het Gentse deel van North Sea Port werd de eerste ledverlichting in 2013 geplaatst op het bedrijventerrein Rieme-Noord. In het Nederlandse deel van North Sea Port is de straatverlichting reeds allemaal ledverlichting. 

Info
North Sea Port
Jan Lagasse, CEO
Tel.: +31 (0)6 23 46 04 52, jan.lagasse@northseaport.com
www.northseaport.com

Fluvius
pers@fluvius.be
Tel: 078 05 00 27
https://pers.fluvius.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be