Noordlaan in Torhout klaar voor de toekomst

In Torhout werd de afronding van de werken aan de Noordlaan dit weekend officieel voorgesteld. Niet alleen kreeg het volledige wegdek en de onderliggende nutsleidingen een fikse opknapbeurt, Torhout krijgt er ook een gloednieuw landschapspark bij.

Guido Vandenbruwaene, regiomanager van Fluvius, mag terecht glunderen van trots bij de voorstelling van de nieuwe Noordlaan in Torhout. Daar voerden verschillende nutsmaatschappijen onder bouwheer Fluvius sinds 2018 grondige werkzaamheden uit aan de wegenis, het aardgas- en elektriciteitsnet, de waterdistributie, de riolering en het communicatienetwerk, alles samen goed voor een investering van 7,5 miljoen euro.

Het was daarbij niet alleen de goede samenwerking met de stad Torhout, het Agentschap Wegen en Verkeer, Elia, De Watergroep, Proximus, de VMM én de provincie West-Vlaanderen die de Fluvius-manager zo tevreden stelde. Het nieuwe landschapspark met bufferbekken even verderop van de West-Vlaamse hoofdsite van Fluvius is daarbij een extra pluim op de hoed.

Het landschapspark, waarvoor de Torhoutenaren zelf een naam mochten kiezen, heeft dan ook heel wat troeven achter de hand. Als fris natuurgebied is het natuurlijk een plek waar omwonenden tot rust kunnen komen, maar de grootste voordelen van dit waterrijk stukje groen bevinden zich onder de grond. Door zijn aansluiting op het gescheiden rioolnet en zijn buffercapaciteit van 22 500 kubieke meter biedt het namelijk een oplossing voor de wateroverlast waar de omgeving de laatste jaren regelmatig mee te kampen kreeg.

Bovendien geeft het bekken het aanwezige regenwater ruim de gelegenheid in de ondergrond te sijpelen en zo de bodemwaterspiegel, die in ons land vaak gevaarlijk laag staat, systematisch bij te vullen. En in tijden van lange droogte, kan het bekken worden aangesproken om omliggende akkers te bevochtigen.

Hoewel ingrijpende werken als deze een lange tijd in beslag nemen, mag de Noordlaan in Torhout voortaan als voorbeeld dienen dat met goede samenwerking, doordacht beleid en visie voor de toekomst iets kan worden bereikt waar iedereen de komende jaren nog rijkelijk de vruchten van kan plukken.

David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be