Nieuwe Raad van Bestuur Fluvius samengesteld

Piet Buyse opnieuw voorzitter

Op 28 maart 2019 vond in Brussel de Buitengewone Algemene Vergadering van Fluvius System Operator plaats. Piet Buyse, burgemeester van de stad Dendermonde, werd aangeduid als voorzitter van Fluvius.

Tijdens de zitting werden de nieuwe bestuurders binnen Fluvius benoemd. Dat is een logisch gevolg na de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. Fluvius werkt immers voor, en in opdracht van alle 300 Vlaamse gemeenten. De Raad van Bestuur van Fluvius is samengesteld uit volgende personen:

Piet Buyse (voorzitter), Koen Kennis (1e ondervoorzitter), Christophe Peeters (2e ondervoorzitter), Hans Bonte (3e ondervoorzitter), Geert Cluckers, Lieven Cobbaert, David Coppens, Jan Dalemans, Christof Dejaegher, Jan Desmeth, Wim Dries, Sabine Friederichs, Greet Geypen, Tom Kersemans, Lies Laridon, Nicky Martens, Rita Moors, Guy Van de Perre, Adinda Van Gerven en Kristien Vingerhoets.

Over voorzitter Piet Buyse

Piet Buyse werd in 1958 geboren. Zijn politieke carrière op lokaal niveau start in 2000 toen hij verkozen werd als gemeenteraadslid en eerste schepen van de stad Dendermonde. Sinds 2007 is hij burgemeester van Dendermonde. Piet Buyse is sinds 2001 bestuurder en tussen 2010 en 2019 ook voorzitter van distributienetbeheerder Intergem. Hij was tussen 2013 en 2018 voorzitter van Eandis System Operator, het netbedrijf dat sinds 1 juli 2018 met Infrax is samengevoegd tot Fluvius. Piet Buyse was ook de eerste voorzitter van Fluvius tot op vandaag.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be