Moody’s bevestigt A3 rating van Fluvius en wijzigt vooruitzichten van positief naar stabiel

Het ratingagentschap Moody’s Investor Service (“Moody’s”) heeft de A3-rating van Fluvius System Operator cvba (“Fluvius”) bevestigd, maar de vooruitzichten (“outlook”) gewijzigd van positief naar stabiel.

Deze wijziging van de vooruitzichten is ingegeven door de verwachtingen van Moody’s over de evolutie tot eind 2020 van de vrije kasstroom en de geplande investeringen, vooral in digitale meters en de energietransitie. De financiële ratio’s die daaruit voortvloeien, liggen, aldus Moody’s, in lijn met de huidige rating. Anderzijds erkent Moody’s de duidelijke verbetering van de schuldgraad. De toekomstige evolutie van de rating van Fluvius is volgens Moody’s afhankelijk van de tariefregeling die zal tot stand komen voor de regulatoire periode 2021-2024.

De A3-rating van Fluvius blijft het robuust kredietprofiel van de onderneming weerspiegelen. Het financieel beleid van de onderneming blijft onverminderd gericht op het behoud van een solide ‘investment grade’-rating.

MOODYS RATING COMMUNICATION JULY 2019.pdf

PDF - 119 Kb

MOODYS RATING MEDEDELING JULI 2019.pdf

PDF - 120 Kb
Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be