Skip to Content

Moody’s bevestigt A3 rating van Fluvius en wijzigt vooruitzichten van positief naar stabiel

Het ratingagentschap Moody’s Investor Service (“Moody’s”) heeft de A3-rating van Fluvius System Operator cvba (“Fluvius”) bevestigd, maar de vooruitzichten (“outlook”) gewijzigd van positief naar stabiel.

Deze wijziging van de vooruitzichten is ingegeven door de verwachtingen van Moody’s over de evolutie tot eind 2020 van de vrije kasstroom en de geplande investeringen, vooral in digitale meters en de energietransitie. De financiële ratio’s die daaruit voortvloeien, liggen, aldus Moody’s, in lijn met de huidige rating. Anderzijds erkent Moody’s de duidelijke verbetering van de schuldgraad. De toekomstige evolutie van de rating van Fluvius is volgens Moody’s afhankelijk van de tariefregeling die zal tot stand komen voor de regulatoire periode 2021-2024.

De A3-rating van Fluvius blijft het robuust kredietprofiel van de onderneming weerspiegelen. Het financieel beleid van de onderneming blijft onverminderd gericht op het behoud van een solide ‘investment grade’-rating.

Contacteer ons
Björn Verdoodt
Björn Verdoodt Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius
Björn Verdoodt
Björn Verdoodt Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius
Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Fluvius
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle