Fluvius zorgt vanaf 1 januari voor riolering Lennik

Vanaf 1 januari 2021 beheert Fluvius de Lennikse riolen. Dat werd onlangs in onderling overleg beslist. Zowel het eigendom, het beheer als de administratie draagt de gemeente volledig over aan Fluvius.

Fluvius is verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte, en beheert het gemeentelijk openbare verlichtingspark. Fluvius is de grootste intergemeentelijke rioolbeheerder van Vlaanderen en is actief in meer dan 80 gemeenten. Fluvius beheert, onderhoudt en verbetert vanaf nieuwjaar ook de openbare riolering in Lennik.

“Ik ben tevreden omdat we door deze beslissing de knowhow van Fluvius inzake riolering helemaal kunnen aanspreken”, zegt burgemeester Irina De Knop. “Met het nemen van deze stap, zal de zuiveringsgraad van het afvalwater sterk toenemen, een uitdaging waar we sterk op inzetten.”

Door de krachten te bundelen met de andere gemeenten en Fluvius, staat de gemeente sterker om het waterbeheer versneld te verbeteren en nog meer in te zetten op het verhogen van de zuiveringsgraad van het afvalwater.

“Een rioleringsstelsel uitbouwen en beheren is een belangrijke opdracht voor onze gemeente. De nieuwe ontwikkelingen maken die opdracht steeds complexer en vragen specifieke kennis. Om hieraan te kunnen voldoen hebben wij beslist om onze riolering over te dragen aan Fluvius. Door deze overdracht zullen belangrijke investeringen versneld uitgevoerd worden en zal de zuiveringsgraad van ons afvalwater enorm toenemen. Investeren in zuiver water is investeren in de toekomst.”, zegt Heidi Elpers, bevoegde schepen voor openbare werken.

De inwoners van Lennik hebben vanaf 1 januari één centraal aanspreekpunt voor alle vragen rond de distributie van elektriciteit, aardgas en nu ook riolering. Ze kunnen terecht op de website (http://www.fluvius.be) van Fluvius, een afspraak maken met één van de klantenkantoren of Fluvius contacteren via 078 35 35 34.

“De steden en gemeenten kennen ons al tientallen jaren als een betrouwbare partner”, zegt Frederik De Clercq, Fluvius-contactpersoon voor Lennik. “De eisen voor rioolbeheer vergen heel wat inspanningen van een gemeente. En de uitdagingen zijn groot. Wij steken met onze kennis graag een handje toe.”
David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder, Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be