Fluvius zet snellaad-infrastructuur op het net bij Cascade Shopping Drogenbos

Netbedrijf Fluvius is klaar met de aansluitingswerken van de 2 dubbele snellaadpalen van Shell Recharge op de parking van Cascade Shopping in Drogenbos, waar onder meer een Carrefour, Brico en Auto5 zijn gevestigd. De werken gebeurden in opdracht van vastgoedspecialist Redevco die tegen eind 2024 liefst 656 laadpalen plant op 55 winkellocaties in België. ​

Retailers zetten in op laadpalen

Almaar meer retailers in Vlaanderen bieden oplaadinfrastructuur aan winkelende klanten met een elektrische wagen. Ook zo bij de winkels van heel wat retailparken van Redevco ​ met o.a. hyper- en supermarkten, doe-het-zelf-zaken, carcenters en restaurants over heel Vlaanderen. Redevco schakelde Shell Recharge in om tegen eind 2024 snellaadinfrastructuur te voorzien, uiteraard ook afhankelijk van de vergunningen.

Als ‘Charge Point Operator’ (CPO) bouwt Shell Recharge laadinfrastructuur uit voor winkelcentra, op parkeerterreinen, bij supermarkten en uitgaansgelegenheden. Voor die spelers zijn zo’n oplaadpunten natuurlijk een belangrijke troef voor klanten met een elektrisch voertuig. ​ Shell biedt zowel snelle (+ 11kW), extra snelle (tot 150 kW) als ultrasnelle (300 kW en meer) publieke laadpunten die elektrische voertuigen erg snel kunnen opladen.

Studies en advies voor aansluiting op middenspanning

“Onze netwerken voor morgen moeten almaar meer van die oplaadpunten kunnen aansluiten en voeden met het juiste elektrische vermogen,” zegt Pieter Vermassen, expert Netbeheer bij Fluvius. “Wij helpen spelers als Shell Recharge bij de voorbereidende studies en koppelen de laadinfrastructuur op het middenspanningsnet. In dit geval gaat het om vrij forse elektrische snellaadvermogens, een stuk hoger dan een gewone publieke laadpaal op het laagspanningsnet. Daarbij komt meer voorbereidings- en aansluitwerk kijken.”

In het geval van Cascade Shopping in Drogenbos voorzag Fluvius een elektrisch vermogen van 630 kilovoltampère (kVA), veilig aangesloten op het middenspanningsnet via een aparte elektriciteitscabine. Het resultaat is dat er nu 2 extra snelle en 2 snelle oplaadpalen beschikbaar zijn. De Shell-oplaadpunten zijn sinds kort ook helemaal actief en toegankelijk voor de klant.

 

David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder, Fluvius

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be