Fluvius wordt tijdelijk noodleverancier voor klanten van Watz

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) heeft vandaag toestemming gegeven aan netbeheerder Fluvius om energieleverancier Watz de toegang tot de Vlaamse distributienetten voor gas en elektriciteit te ontzeggen. Watz komt zijn contractuele verplichtingen ten aanzien van de Vlaamse energiemarkt immers niet langer na. Het bedrijf heeft vandaag ook zelf aangekondigd dat het een procedure voor een gerechtelijke reorganisatie start bij de ondernemingsrechtbank. Zo’n procedure leidt volgens het Energiedecreet als vanzelf tot de opstart van de noodleveranciersregeling.

De zowat 22.000 elektriciteitsklanten en 12.000 gasklanten van Watz komen niet in de kou te zitten. Fluvius wordt vanaf dinsdag 21 december automatisch hun noodleverancier, zodat ze op zoek kunnen gaan naar een nieuwe commerciële leverancier.

Tijdelijke noodoplossing

De rol van noodleverancier is echter een tijdelijke oplossing, waarbij Fluvius het energieverbruik van de betrokken klanten aanrekent tot ze een nieuw contract hebben afgesloten bij een andere commerciële leverancier. De tarieven die Fluvius hiervoor hanteert liggen hoger dan de tarieven op de commerciële markt. Dit komt omdat Fluvius plots een groot aantal klanten van energie moet helpen voorzien, en dat op een moment dat de marktprijzen uitzonderlijk hoog zijn. Het is ook de bedoeling dat klanten zo snel mogelijk opnieuw voor een interessanter contract bij een commerciële leverancier kiezen.

Watz-klanten die willen weten hoeveel ze bij Fluvius als noodleverancier zullen betalen, geven hun gegevens best in via vtest.vreg.be. ​ Ze vinden de totaalprijs terug in het overzicht bij ‘Fluvius noodleverancier’. ​

Tip: sluit zo snel mogelijk nieuw contract

Omdat Fluvius voor maximaal 60 dagen als noodleverancier mag optreden, adviseert het netbedrijf de klanten van Watz om zo snel mogelijk een nieuwe leverancier te kiezen. Wie voor 21 januari een nieuw contract sluit, kan zijn nieuwe commerciële leverancier vragen om de startdatum van het nieuwe contract op 21 december vast te leggen. Als die leverancier daarmee instemt, volgt er geen energiefactuur van de noodleverancier.

Fluvius gaat de betrokken Watz-klanten ook persoonlijk per e-mail en brief informeren over deze concrete stap.

 

Meer info: www.fluvius.be/noodleverancier-watz

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be