Fluvius waarschuwt voor valse e-mails

Oplichters beloven compensatie van 125 euro

Netbedrijf Fluvius waarschuwt voor valse e-mailberichten die sinds maandag 28 maart volop in omloop zijn. In de e-mails worden klanten onterecht aangespoord om bij Fluvius een compensatie van 125 euro aan te vragen n.a.v. de hoge energieprijzen en de situatie in Oekraïne.

De valse e-mails en bijhorende valse webpagina lijken zeer sterk op de huisstijl van Fluvius, waardoor verwarring kan ontstaan. Wie goed naar het e-mailadres bij de mails kijkt, ziet echter duidelijk dat Fluvius niet de echte afzender is. Fluvius vraagt klanten dan ook uitdrukkelijk om niet op de website-link te klikken en raadt aan de valse e-mails te verwijderen.

Het netbedrijf onderneemt ook zelf de nodige technische en juridische stappen om de phishing-campagne tegen te gaan.

 

Het valse bericht zoals veel klanten het ontvangen hebben:

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be