Fluvius tevreden met akkoord rond introductie digitale meter

De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben woensdagavond aangekondigd dat een akkoord werd bereikt over de manier waarop de digitale energiemeters in Vlaanderen uitgerold kunnen worden. Fluvius is tevreden. Het netbedrijf hecht veel belang aan de introductie van de digitale energiemeter.

De meter creëert nieuwe mogelijkheden om hernieuwbare energie op de technisch best mogelijke en meest efficiënte manier in het landschap te integreren, iets waar we als samenleving die zoekt naar de energiemix voor de toekomst alle baat bij hebben. De consument krijgt vanaf de eerste dag met de P1 en S1-gebruikerspoorten op de digitale meter ook volop nieuwe en praktisch haalbare mogelijkheden om energie te besparen. Hij zal via een reeks apps en toestellen die met de meter samenwerken veel beter dan vandaag zicht krijgen op zijn gedetailleerd energieverbruik en dus kunnen ingrijpen om te besparen. Ook het verder blijven inzetten op energiebesparing is een belangrijk thema in het lopende klimaatdebat.

Uitrol start op 1 juli, laatste pilootproject in Vlaams-Brabant in april

Fluvius bereidt zich volop verder voor op de uitrol van de nieuwe meters. Zoals eerder aangegeven, start de officiële uitrol van de digitale meter op 1 juli. Vanaf dat moment wordt de nieuwe meter standaard geplaatst bij nieuwbouw en grondige renovatie, eigenaars van zonnepanelen en budgetmeterklanten. In april start, zoals ook al aangekondigd, een laatste proefproject in een reeks gemeenten in Vlaams-Brabant. Bedoeling daarvan is de geplande aanpak voor de grootschalige uitrol nog een laatste keer te testen. Concreet krijgen nieuwbouwers en verbouwers in een 40-tal Vlaams-Brabantse gemeenten al de nieuwe meter.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be