Fluvius sluit drie nieuwe Wervikse windturbines aan op het net

Netbedrijf Fluvius heeft de drie nieuwe windturbines van Aspiravi langs de A19 in Wervik aangesloten op het elektriciteitsnet. Dat is een belangrijke stap in de realisatie van de 108-meter hoge turbines. Ze zullen nog dit najaar worden afgewerkt en ruim 5.000 gezinnen voorzien van groene stroom.

Kabelaanleg op openbaar en privéterrein

Om de drie windturbines van Aspiravi te kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet, legde Fluvius 1.800 meter middenspanningskabels aan op openbaar terrein. Die lopen van de cabine van Aspiravi naar de schakelpost van Wervik, die is verbonden met het transformatorstation van Menen. Daarbij was ook een gecontroleerde gestuurde boring nodig om de kabels onder de A19 aan te kunnen leggen. Daarnaast zorgde Fluvius ook voor alle nodige ‘intraparkkabels’, die elke windturbine verbinden met de cabine van Aspiravi en ervoor zorgen dat ze de lokaal geproduceerde groene stroom op het net kunnen brengen.

Tom de Lille, projectbeheerder bij Fluvius: “De aansluiting van windturbines op het net is natuurlijk onze corebusiness, maar ook voor de aanleg van elektriciteitskabels tussen de windmolens zelf hebben we zeer veel expertise. Heel wat windparkuitbaters doen dan ook een beroep op onze knowhow. Elk van deze windturbines van Aspiravi is uitgerust met een transformator van 2500 kVA en zal dus flink wat groene stroom kunnen leveren aan het elektriciteitsnet in de buurt. En dat is natuurlijk cruciaal voor de energietransitie waar we bij Fluvius elke dag aan werken.”

Klik hier voor meer info over de windmolens van Aspiravi in Wervik

Om de omwonenden en alle andere geïnteresseerden te informeren over de bouw van de nieuwe windturbines in Wervik en over windenergie in het algemeen, neemt Aspiravi deel aan Open Bedrijvendag op haar site in Wervik. Die heeft plaats op zondag 2 oktober van 10u tot 17u. Iedereen is van harte welkom.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

www.fluvius.be - Voor persinformatie: pers@fluvius.be - 078 05 00 27

Over Aspiravi

Aspiravi nv viert in 2022 haar 20ste verjaardag binnen de toekomstgerichte en boeiende sector van de hernieuwbare energie. Aspiravi ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert sinds 2002 projecten voor de productie van groene energie. Het gaat hierbij in hoofdzaak over windenergieprojecten in België, de Noordzee en het buitenland en 2 groene energiecentrales voor niet-recycleerbaar houtafval. In maart 2022 is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 382 windturbines. Alle installaties hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 1.590 MW en produceren groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 1,5 miljoen gezinnen. Dankzij de hernieuwbare energieprojecten van Aspiravi wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 2 miljoen ton vermeden.

www.aspiravi.be - Voor persinformatie: An Schaubroeck - 0473 902 960

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be