Fluvius richt directie Energie- en Klimaattransitie op

Netbedrijf wil mee het voortouw nemen in energie- en klimaattransitie in Vlaanderen

Netbedrijf Fluvius stelt Jean Pierre Hollevoet aan als directeur Energie- en Klimaattransitie. De nieuwe directie moet de impact van de energietransitie en de klimaatadaptatie op het bedrijf coördineren. Fluvius wil zo sneller stappen vooruitzetten in het voorbereiden van de publieke nutsvoorzieningen op de maatschappelijke verwachtingen van morgen.

 

Europa wil in 2050 klimaatneutraal zijn. De energietransitie – het verlaten van fossiele energiebronnen en de omslag naar massaal veel hernieuwbare energie – is daar een belangrijke hefboom voor. De transitie heeft ook impact op de organisatie van onze samenleving: denk maar aan onze mobiliteit, de manier waarop we onze huizen verwarmen of hoe onze industrie zich organiseert. Wat dan weer impact op het energiesysteem en ook de distributienetten veroorzaakt. Die moeten tijdig aangepast zijn om al die maatschappelijke veranderingen en verwachtingen aan te kunnen. Een gelijkaardig verhaal voor de riolering, waar een veranderend klimaat hogere ambities qua beheersen van droogte en hevige regenval vraagt.

Om die enorme uitdagingen goed en proactief aan te pakken, heeft Fluvius de nieuwe directie Energie- en Klimaattransitie opgericht. Gezien de omvang van alle activiteiten, projecten en programma’s zal de nieuwe directie de coördinatie op zich nemen aangaande de impact van de klimaatverandering op de energienetten en de riolering waar Fluvius verantwoordelijk voor is. Energie- en Klimaattransitie zal op die manier nauw en overkoepelend samenwerken met alle directies en entiteiten binnen Fluvius en met de betrokken maatschappelijke stakeholders en partners.

 

Frank Vanbrabant, CEO van Fluvius:

“We zijn er ons als Fluvius van bewust dat de samenleving in de komende decennia nog sterker zal elektrificeren. Onze energienetten moeten klaar zijn om ook in de wereld van morgen – met nog massaal veel meer elektrische wagens, warmtepompen en zonnepanelen – aan de verwachtingen van onze gezinnen, bedrijven en overheden te voldoen. Hetzelfde geldt voor de verwachtingen rond afvalwater en hemelwater in een veranderend klimaat. Onze nieuwe directie moet die focus scherp houden, en in samenwerking met de rest van ons bedrijf en onze partners onze publieke nutsvoorzieningen mee klaarmaken voor de toekomst.”

 

Jean Pierre Hollevoet directeur Energie- en Klimaattransitie

Jean Pierre Hollevoet, nu nog directeur Netbeheer bij Fluvius, zal de nieuwe directie leiden. Hij werkt sinds 1986 in de energiesector en heeft uitgebreide ervaring in alle geledingen van het distributienetbeheer. Zijn huidige taken zullen overgenomen worden door collega Raf Bellers, directeur Supply Chain. De nieuwe taakverdeling zorgt dus niet voor een uitbreiding van het Fluvius-managementcomité.

Jean Pierre Hollevoet:

“Het klimaat en een gezonde leefomgeving liggen me nauw aan het hart. Het is belangrijk dat we ook als netbedrijf het nodige doen om onze samenleving klaar te maken voor de uitdagingen van morgen. Ik kijk er heel erg naar uit om in de komende maanden en jaren met alle Fluvius-collega’s en alle maatschappelijke stakeholders samen te werken aan deze nieuwe, mooie opdracht.

De nieuwe directie start officieel op 1 juli.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be