Fluvius registreert al meer dan 4000 incidenten na doortocht stormen Eunice en Franklin

Netbeheerder Fluvius kreeg vrijdagnamiddag en afgelopen weekend een ongezien aantal oproepen van klanten die na de doortocht van storm Eunice dit weekend zonder stroom of kabeldistributie zaten. Over heel Vlaanderen registreerde Fluvius 3600 plaatsen met lokale stroomuitval en nog eens bijna 500 gevallen met een breuk in de kabeldistributie. Ter vergelijking: bij storm Ciara, zo’n twee jaar geleden, kreeg Fluvius slechts 1100 meldingen, nu dus bijna 4 keer zo veel.

 

De lokale onderbrekingen op straat- of wijkniveau werden vrijwel allemaal veroorzaakt door omgevallen bomen of afgewaaide takken die in de luchtlijnen langs de straten terechtkwamen. Hierdoor raakten kabels beschadigd of losgerukt en braken elektriciteitspalen af. Fluvius heeft het hele weekend de klok rond meer dan 500 technici, dispatchers en aannemers ingezet om alle problemen in kaart te brengen en pannes op te lossen. De meeste incidenten konden op korte termijn opgelost worden, een aantal pannes vroegen iets meer tijd. Sinds maandagmorgen zijn alle lokale onderbrekingen als gevolg van storm Eunice weggewerkt. Her en der moeten nog wel definitieve herstellingen worden uitgevoerd. Dat gebeurt in de loop van de volgende dagen.

Nieuwe meldingen voor Franklin

Sinds vannacht gaat alle aandacht dan weer naar de storingen als gevolg van de doortocht van storm Franklin. Door een blikseminslag even voor middernacht op het hoogspanningsnet van Fluvius, veroorzaakte die onder meer een korte stoompanne in grote delen van Noord-Limburg. Maar ook in andere gemeenten in Vlaanderen zijn er nu opnieuw kleine stroompannes door de felle wind.

 

Duidelijke volgorde afhandeling

Fluvius werkt met een duidelijke regeling om te bepalen in welke volgorde de meldingen van de stormschade worden afgehandeld.

Directeur netuitbating Wim Den Roover: “Het spreekt voor zich dat meldingen waar er een acuut gevaar dreigt – bijvoorbeeld bij een gasgeur of loshangende elektriciteitskabels ​ – voorrang krijgen. Daarnaast moeten onze technici tijdens stormweer ook rekening houden met hun eigen veiligheid. Het is immers niet verantwoord om bij hevige wind met een liftwagen een loshangende kabel te gaan herstellen of op een ladder een tak uit een paal te halen. Gelukkig hebben de meeste van onze klanten begrip hiervoor. Het doet onze technici dan ook erg deugd dat heel wat mensen hun respect voor hun inzet betuigen. We blijven in de komende dagen volop aan de slag om alle definitieve herstellingen uit te voeren."

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be