Fluvius plant belangrijke nutswerken langs N285 Assesteenweg

Netbedrijf Fluvius start vanaf 1 juni 2023 belangrijke nutswerken langs de N285 Assesteenweg, vanaf het transformatorstation van Elia, langsheen de N8 Ninoofsesteenweg in Eizeringen, tot aan het industrieterrein in Ternat ter hoogte van het afrittencomplex met de E40.

Via de nutswerken, die worden uitgevoerd door aannemer Waas-Tech, versterkt en vernieuwt Fluvius de elektriciteitsnetten in de regio. Verouderde delen van het elektriciteitsnet worden vervangen en waar nodig worden nieuwe of zwaardere kabels aangelegd.

Welke hinder kunnen omwonenden verwachten?

Om de hinder op de N8 en de N285 zoveel mogelijk te beperken worden de werken hoofdzakelijk uitgevoerd tijdens de zomermaanden. De doorgang blijft gegarandeerd tijdens de volledige looptijd van de werken.

Op de N285 komt er tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de E40, en zullen er naargelang de fasering verschillende omleidingen zijn. Over het volledige traject van ongeveer 5,5 kilometer zal één rijstrook, inclusief het fietspad, worden afgesloten. Voor fietsers komt er een fietsomleiding in beide richtingen en ook de bussen van De Lijn krijgen omleidingsroutes.

Langs de kruispunten wordt, waar mogelijk, gewerkt met onderboringen om de bereikbaarheid maximaal te garanderen. Voor een vlotte afwikkeling van het verkeer zal de nodige werfsignalisatie aanwezig zijn. De werken vatten volgens onderstaande fasering aan op 1 juni en zullen afgerond zijn eind november.

  • Fase A (juni-augustus): uitvoering van de werken op de N285 vanaf het kruispunt met de N8 tot en met het kruispunt N285 / Terlindestraat-Kerkstraat.
  • Fase B (juli-augustus): in juli worden de werken uitgevoerd op de N8 vanaf het transformatorstation van Elia (oude tramstatie, Eizeringen) tot en met het kruispunt N285 / N8.
  • Fase C (juli-september): parallel met fase B wordt gewerkt vanaf het kruispunt N285 / Terlindestraat-Kerkstraat tot aan de fietsovergang op de N285 ter hoogte van de Audi garage.
  • Fase D (september-november): in aansluiting met fase C worden de werken verdergezet van de N285 onder het fietspad tot in de Nattestraat. Vervolgens via de Doornveldweg onder de E40 tot aan het bedrijventerrein.

Online infopunt en contact voor vragen

Aannemer Waas-Tech voorziet een online infopunt op de website www.waas-tech.be. Daarop staat alle info over de werken en de planning ervan. Voor alle vragen voorziet Waas-Tech ook een contactnummer, nieuwsbrief en WhatsApp-groep waarop buurtbewoners terechtkunnen.

David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be