Fluvius krijgt ‘Lean & Green Star’

Duurzame logistieke inspanningen beloond

Netbedrijf Fluvius, dat ontstond na de fusie van Eandis en Infrax, neemt vanavond zijn eerste Lean & Green Star in ontvangst. Fluvius krijgt de award omdat het de CO2-uitstoot van zijn logistiek met maar liefst 33% terug wist te dringen over de voorbije 5 jaar. Daarmee komt het in de top-500 Europese bedrijven met de duurzaamste logistiek.

‘Lean and Green’ is een programma van het VIL om bedrijven te ondersteunen die hun energie-efficiëntie en duurzaamheid willen aanpakken. Wie minstens 20 percent minder CO2 uitstoot over een periode van vijf jaar, krijgt daarvoor de Lean & Green Star. Dankzij initiatieven als zonnepanelen met batterij-opslag, een nieuw bevoorradingssysteem en ‘green tendering’ van transportcontracten, slaagde Fluvius erin de CO2-uitstoot van zijn logistieke keten met maar liefst 33 percent terug te dringen. Zo haalt het met overschot deze mooie prijs binnen. 

Met de toekenning van de Lean & Green Star breit het bedrijf een verlengstuk aan zijn Lean & Green Award uit 2015 en schaart zich zo bij meer dan 500 andere organisaties uit negen Europese landen. Samen zijn we op verschillende manieren actief op weg naar zero emissie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be