Fluvius is een 'Great Place to Work'

Officieel certificaat erkent netbedrijf als aantrekkelijke werkgever

Netbedrijf Fluvius wordt dit jaar beloond met het certificaat ‘Great Place to Work’. Zo’n certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven waarin medewerkers in een officiële bevraging aangeven dat ze graag voor hun bedrijf werken, vertrouwen hebben in elkaar en trots zijn op hun job.  

Het onderzoek - inclusief een audit van de bedrijfscultuur - wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium, de autoriteit op gebied van vertrouwde en goed presterende werkculturen, in samenwerking met de Vlerick Business School. Uniek bij dit onderzoek is dat de evaluatie door de medewerkers primeert. Twee derde van de eindscore wordt bepaald door de enquêteresultaten van de eigen medewerkers. 

De interne bedrijfscultuur is dus bepalend: in een Great Place to Work hebben collega’s vertrouwen in de mensen met wie ze samenwerken. Ze zijn trots op wat ze doen, en ze hebben plezier met hun collega’s. ​ 

De troeven van Fluvius 

Uit het onderzoek blijkt dat de medewerkers van Fluvius de zorgzaamheid van het bedrijf hoog inschatten. Fluvius biedt een goede balans tussen werk en privé. De veiligheid van de medewerkers komt op de eerste plaats, en Fluvius communiceert veel over welzijn en zelfzorg. Er is ook een ruim opleidingsaanbod en de maximale mogelijkheden voor telewerk en de autonomie die daar bij hoort, vallen in goede aarde. ​ ​ 

Ook kameraadschap wordt genoemd als een troef: Fluvius zet in op een authentiek familiegevoel en op een sterke teamsfeer. Nieuwelingen geven aan dat ze een warme ontvangst krijgen en de medewerkers zijn tevreden over de relatie met hun leidinggevenden, een cruciale factor. 

Dat geldt ook voor de derde troef: de maatschappelijke relevantie van Fluvius. Collega’s die bij Fluvius werken, zijn er trots op dat ze bij een bedrijf aan de slag zijn dat zorgt voor comfort voor elke Vlaming en het verschil kan maken in Vlaanderen. 

CEO Frank Vanbrabant is trots op de erkenning

Frank Vanbrabant, CEO Fluvius‘We zijn bijzonder trots dat we dit label hebben behaald en dat we nu, als jong bedrijf, erkend worden als een ‘Great Place to Work’. We werken er hard aan om ons in de toekomst nog te verbeteren. We willen ervoor zorgen dat onze mensen hun talenten duurzaam kunnen blijven inzetten bij Fluvius, zodat we samen kunnen zorgen voor onze klanten. Nu en in de toekomst. ​ Het engagement tegenover onze klanten en collega’s, de fierheid en ambitie van alle collega’s om het verschil te willen maken in de samenleving, dat maakt van Fluvius een unieke en geweldige werkplek.’ 

CEO Great Place to Work: "Hart onder de riem"

Prof. dr. Dirk Buyens, CEO Great Place to Work Belgium: “In woelige tijden een organisatie in volle transitie op het juiste spoor houden en daarbij het vertrouwen en het welzijn van haar medewerkers als objectief vooropstellen, is een ambitie waar Fluvius het afgelopen jaar bijzonder succesvol is in geweest. Dat de erkenning als gecertifieerde Great Place to Work als ​ een hart onder de riem mag dienen voor de verdere realisaties in de nabije toekomst.”  

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder, Fluvius

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be