Fluvius brengt extra vermogen naar fors groeiend Agristo Wielsbeke

De voorbije weken heeft netbedrijf Fluvius belangrijke aanlegwerken uitgevoerd ter hoogte van de West-Vlaamse producent van aardappelproducten Agristo in Wielsbeke. Er werd in totaal 35 kilometer nieuwe elektriciteitskabel aangelegd over een tracé van 2,7 kilometer. Vanaf het komende kerstverlof wordt het aansluitvermogen van Agristo zo bijna verdubbeld om de forse expansie van het bedrijf te ondersteunen.

Duurzame site breidt uit
Agristo startte op zijn hoofdsite in Wielsbeke dit voorjaar al met een derde productielijn. Volgend jaar breidt het uit met een nieuwe aardappelvlokkenlijn en in de komende jaren komt er nog een vierde productielijn bij. Daar is heel wat extra vermogen voor nodig bovenop de vele inspanningen die Agristo vandaag al doet rond duurzame lokaal opgewerkte energie. Dat gebeurt bijvoorbeeld via een stevige installatie zonnepanelen en stoomrecuperatie van een naburige biomassacentrale.

‘Het aansluitingsvermogen van Agristo stijgt eind dit jaar van 13,5 naar 24,5 megavolt-ampère (MVA),’ zegt Stefaan De Jonghe van Fluvius. ‘Daarvoor legden we 4 nieuwe elektriciteitskabels aan. Ze vertrekken rechtstreeks vanuit het transformatorstation van Oostrozebeke en volgen een traject van 2,7 kilometer, inclusief een deel langs de Expresweg. Drie gestuurde boringen, waarvan één onder een brughoofd en een kruispunt ter hoogte van de Fabiolalaan, zorgen voor extra uitdagingen. Tijdens deze aanleg maakten we van de gelegenheid gebruik om een vijfde kabel aan te leggen over een deel van het traject. Die kadert in de vernieuwing van de netten. Er was enkel minimale verkeershinder tijdens de uitvoering van de werken.’

Op volle kracht het nieuwe jaar in

In de week tussen Kerstmis en nieuwjaar draait Agristo niet op volle capaciteit. Dat is het enige tijdslot waarop de nieuwe aansluiting definitief in dienst kan worden genomen. Zo kan Agristo begin januari opstarten met het uitgebreide elektrische vermogen. Bij die ingreep zijn geen extra wegenwerken nodig.

 

David Callens

David Callens

Regionale woordvoerder, Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be