Energietransitie: Fluvius zoekt 500 nieuwe medewerkers

Fluvius werft 500 extra medewerkers aan tegen 2025 om de distributienetten klaar te maken voor morgen. De nieuwe medewerkers zijn nodig om het eerder goedgekeurde Investeringsplan van de netbeheerder uit te voeren. Dat plan voorziet onder meer in het versterken van de elektriciteitsnetten en een doorgedreven digitalisering van het energiesysteem. Het netbedrijf lanceert daarom vandaag een grootschalige rekruteringscampagne met de naam ‘Netwerken voor morgen’.

Het Investeringsplan van Fluvius voorziet voor de komende tien jaar onder meer in aanpassingen en versterkingen van 40 procent van het laagspanningsnet en 13 procent van het middenspanningsnet tegen 2032. Er moeten ook heel wat distributiecabines bijgeplaatst worden om de sterke opkomst van elektrische wagens, warmtepompen, zonnepanelen en de noden van de industrie op te vangen. Ook de verdere digitalisering van het elektriciteitsnet is een belangrijk onderdeel van het plan.

Voor de uitvoering van het hele plan zoekt Fluvius 500 extra medewerkers tegen 2025. Het gaat vooral om technici elektriciteit en elektrotechnieken, en technische bachelors (elektriciteit, elektromechanica, energietechnologie,…) om de netten klaar te maken voor de toekomst. De nieuwe collega’s kunnen zowel pas afgestudeerden zijn, als mensen met de nodige ervaring.

 

Ilse Van Belle, HR-directeur van Fluvius: “Ik beschrijf Fluvius graag als een werkgever waar elke medewerker telt. Dat maakt deel uit van onze cultuur. Om dit te ondersteunen, voorzien we voor elke nieuwe medewerker een warm onthaal, een goede opleiding en heel wat begeleiding. Zo kan iedere nieuwe collega over de nodige competenties beschikken om zijn of haar job op een veilige en klantvriendelijke manier uit te voeren, en meehelpen aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen.”

Nieuwe campagne ‘Netwerken voor morgen’

Fluvius lanceert vandaag een nieuwe rekruteringscampagne op sociale media en televisie om het bedrijf als aantrekkelijke en maatschappelijk belangrijke werkgever onder de aandacht te brengen. De campagne vertelt het verhaal van de energietransitie en het belang van samen bouwen aan de ‘netwerken voor morgen’, meteen ook de titel van de campagne.

 

Frank Vanbrabant, CEO van Fluvius: “Ons Investeringsplan vraagt heel wat nieuwe collega’s om alle werken in het kader van de energietransitie goed en tijdig uit te voeren. Net omdat we de voorbije jaren minder hebben gerekruteerd en daardoor ook minder over ons bedrijf als werkgever hebben gecommuniceerd, lanceren we deze campagne. We kijken uit naar veel nieuwe en sterke kandidaten om onze netwerken mee klaar te maken voor morgen.”

 

Meer weten?

www.fluvius.be/netwerkenvoormorgen

https://jobs.fluvius.be

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder, Fluvius

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be