Eandis Persbericht: positieve vooruitzichten Moody's rating

Ratingvooruitzichten voor Eandis System Operator (‘Eandis’) van stabiel naar positief gewijzigd.

Op 29 juni 2018 heeft het ratingbureau Moody’s Investors Service (‘Moody’s) de ratingvooruitzichten voor Eandis System Operator (‘Eandis’) van stabiel naar positief gewijzigd; de rating zelf blijft ongewijzigd op A3.

Deze wijziging in de vooruitzichten weerspiegelt het verbeterde kredietprofiel van Eandis en de aangekondigde fusie van Eandis met zijn sectorgenoot Infrax tot Fluvius System Operator (‘Fluvius’), die vanaf 1 juli 2018 ingang zal vinden.

De beslissing van Moody’s om positieve vooruitzichten toe te kennen houdt rekening met de versnelde recuperatie van de certificaten voor hernieuwbare energie, wat heeft geleid tot een duurzame verbetering in de schuldpositie (netto schuld ten opzichte van de vaste activa) van de onderneming. Moody’s wijst er nog op dat de fusie van Eandis/Infrax tot Fluvius de kredietwaardigheid van de onderneming zeker niet negatief zal beïnvloeden.

De raad van bestuur en het management van Eandis verwelkomen de beslissing van Moody’s en zien het als een aansporing voor Fluvius om zijn belangrijke rol als multi-utility bedrijf voor Vlaanderen en zijn inwoners op te nemen, op een efficiënte, duurzame en financieel gezonde manier.

 

Persbericht Eandis (NL)

PDF - 212 Kb

Press release Eandis (EN)

PDF - 192 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be