Eandis Persbericht: positieve vooruitzichten Moody's rating

Ratingvooruitzichten voor Eandis System Operator (‘Eandis’) van stabiel naar positief gewijzigd.

Vrijdag 29 juni 2018 — Op 29 juni 2018 heeft het ratingbureau Moody’s Investors Service (‘Moody’s) de ratingvooruitzichten voor Eandis System Operator (‘Eandis’) van stabiel naar positief gewijzigd; de rating zelf blijft ongewijzigd op A3.

Deze wijziging in de vooruitzichten weerspiegelt het verbeterde kredietprofiel van Eandis en de aangekondigde fusie van Eandis met zijn sectorgenoot Infrax tot Fluvius System Operator (‘Fluvius’), die vanaf 1 juli 2018 ingang zal vinden.

De beslissing van Moody’s om positieve vooruitzichten toe te kennen houdt rekening met de versnelde recuperatie van de certificaten voor hernieuwbare energie, wat heeft geleid tot een duurzame verbetering in de schuldpositie (netto schuld ten opzichte van de vaste activa) van de onderneming. Moody’s wijst er nog op dat de fusie van Eandis/Infrax tot Fluvius de kredietwaardigheid van de onderneming zeker niet negatief zal beïnvloeden.

De raad van bestuur en het management van Eandis verwelkomen de beslissing van Moody’s en zien het als een aansporing voor Fluvius om zijn belangrijke rol als multi-utility bedrijf voor Vlaanderen en zijn inwoners op te nemen, op een efficiënte, duurzame en financieel gezonde manier.