Fluvius hoofdpartner van Car Free Day

Ondernemingen kiezen bewust voor duurzame mobiliteit

Woensdag 19 september 2018 – Gent. Morgen doen opnieuw meer dan 200 bedrijven mee aan de Car Free Day, de hoogdag voor de duurzame pendelaar tijdens de Week van de Mobiliteit. In Vlaanderen zijn er diverse acties voorzien bij werkgevers om hun werknemers aan te moedigen duurzaam naar het werk te komen en de wagen aan de kant te laten staan.

Netbedrijf Fluvius (nu nog bekend onder de namen Eandis en Infrax) is de hoofdpartner van de Car Free Day. Hier wordt al jaren ingezet op een duurzamer woon-werkverkeer. ​

Duurzame dienstverplaatsingen en duurzaam woon-werkverkeer staan zowel bij Eandis als Infrax al jaren hoog op de agenda. We promoten alternatieve vervoersmiddelen en blijven werk maken van een ruim aanbod voor alle medewerkers.", aldus gedelegeerd bestuurder Walter Van den Bossche.

Fluvius neemt dit jaar ook een extra initiatief om de Car Free Day bij de medewerkers te promoten.

Walter Van den Bossche: “Elke collega die in de actieweek kiest voor alternatief vervoer naar en van het werk, draagt uiteraard bij aan een schoner milieu. Maar er is meer. Sowieso schenken we als werkgever een voedselpakket aan de Voedselbanken per deelnemer aan Car Free Day. Ik hoop op een heel mooi resultaat”.
Angelo Meuleman (Taxistop): “De Car Free Day is een vaste waarde geworden bij een groot aantal bedrijven. Wat voor ons belangrijker is, is dat we zien dat bedrijven ook meer en meer oplossingen zoeken die leiden tot een duurzamere mobiliteit. De Car Free Day dient als inspiratie om ook de andere 364 dagen duurzamer te pendelen. ”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

pers@fluvius.be

www.fluvius.be