Distributiecentrum Fluvius in Lokeren viert 20e verjaardag

Het centrale distributiecentrum in Lokeren, waar Fluvius alle benodigde materialen verdeelt over zijn technici en aannemers, blies onlangs 20 kaarsjes uit. Maar ook in de komende jaren zal het DC in de Moortelstraat een centrale sleutelrol gaan spelen voor het netbedrijf.

Throwback thursday: de opening van het distributiecentrum in november 2000 was destijds belangrijk nieuws voor Lokeren en voor de wereld van infrastructuurwerken. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Johan Sauwens reisde ervoor af naar het Waasland en ook in de voorafgaande maanden vloeide er aardig wat inkt over.

Zo zag het eruit bij de bouw en de opstart:

Multi-utility en duurzaamheid
In de twintig jaar van het bestaan evolueerde het distributiecentrum naar een logistiek kruispunt voor heel wat nutsvoorzieningen. Naast materialen voor elektriciteit en aardgas kwamen er ook heel wat materialen uit de andere domeinen van Fluvius bij, zoals telecommunicatie, openbare verlichting, riolering en warmtenetten. Van hieruit worden duizenden technici bevoorraad, zowel van Fluvius als zijn aannemers.

Fluvius investeerde de voorbije jaren ook fors in een duurzame bevoorradingsketen, onder meer via zonnepanelen (met bijbehorend proefproject voor batterij-opslag), een innovatief systeem van werfbevoorrading en 'green tendering' voor transport- en afvalcontracten.

Technici zetten hun hele logistiek op hun smartphone
‘En ook de komende jaren zitten we zeker niet stil’, zegt Raf Bellers, directeur Supply Chain bij Fluvius. ‘Zo lanceren we deze maand een fors vernieuwd logistiek systeem voor onze medewerkers en aannemers, waarmee we vooral mikken op efficiëntiewinsten. Onze goederenontvangers werken voortaan met tablets en voor onze technici en aannemers lanceerden we een interne logistieke app, waarmee ze op hun smartphone voorraden kunnen controleren, bestellingen kunnen plaatsen en materialen kunnen scannen. Vandaag werken we nog met een externe logistieke partner voor sommige logistieke opdrachten, maar in de loop van 2022 neemt ons DC Lokeren het stapsgewijs over als centrale logistieke spil voor heel Vlaanderen.’

Deze dronevlucht en fotogallerij toont je hoe het distributiecentrum van Fluvius er vandaag uitziet:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be