Alle straatlampen led in 2028

Traject 'verledding' wordt versneld

 

De Raad van Bestuur van Fluvius heeft op 12 oktober beslist om de ‘verledding’ te versnellen. Dat is de ombouw van de openbare verlichting in de 300 Vlaamse steden en gemeenten. Het netbedrijf werkt voortaan toe naar 2028 i.p.v. 2030 als jaar waarin alle 1,2 miljoen straatlampen van led-technologie voorzien moeten zijn.

Door de versnelling moeten in de toekomst circa 133.000 straatlampen per jaar omgebouwd worden, i.p.v. 100.000 in de huidige planning. Fluvius zal extra leveranciers en aannemers contracteren om die versnelling mogelijk te maken. Deze stap vermindert de energiefactuur van de lokale besturen in de komende jaren sneller.

 

Meer over de openbare verlichting op onze Fluvius-blogpagina's: Blog | Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be