Aantal digitale meters op aanvraag blijft toenemen

Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, 5 keer meer dan een jaar geleden. Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.

Groeiend draagvlak voor digitale meters

In 2022 wezen enkele parameters al in de richting van een groeiend draagvlak voor de digitale energiemeters. Zo volgen almaar meer gezinnen hun verbruiksgegevens actief op. Liefst 374.000 gezinnen doen dat vandaag al gratis via mijn.fluvius.be, het klantenportaal van Fluvius. In 74.000 gevallen zijn er ook ‘slimme apps’ of toestellen gekoppeld met de digitale elektriciteitsmeter om het energieverbruik in detail op te volgen of aan te sturen.

En ook het aantal gezinnen dat -eerder dan de uitrolplanning van Fluvius- digitale meters wil, groeit al sinds september ’22 en nam vorige maand nog een sprong vooruit. Die laatste sprong komt vermoedelijk omdat de digitale meter op aanvraag sindsdien gratis is. Voorheen betaalden die aanvragers nog een vergoeding van 88 euro voor de metervervanging. De groeiende interesse voor de digitale meters valt te verklaren door de nieuwe mogelijkheden, zoals de verkoop van overschot-zonnestroom, maandelijkse afrekeningen op basis van werkelijk verbruik, en energiedelen.

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be