1,5 miljoenste digitale meter in Vlaanderen staat in Tongeren

Een technicus van Fluvius plaatste vorige vrijdag de 1,5 miljoenste digitale energiemeter in Vlaanderen. Die eer viel te beurt aan een gezinswoning in Tongeren die wordt gerenoveerd. De 1,5 miljoenste digitale meter is een belangrijke mijlpaal in de uitrol. Bijna 25% van de Vlaamse gezinnen beschikt ondertussen al over zo’n digitale meter.

Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius enkel nog digitale meters voor elektriciteit en gas. Bij nieuwbouw of renovaties gebeurt dat door technici van Fluvius. Daarnaast staan drie aannemersgroepen van Fluvius - 3DM, Unit-T en TEAPlus - sinds begin 2021 ook in voor de geografische uitrol van de meters in bestaande woningen. Daarbij vervangen ze de meters gemeente per gemeente en straat per straat.

“Ik installeerde al honderden digitale elektriciteits- en gasmeters, van Dilsen-Stokkem tot in Voeren”, vertelt Maasmechelaar Sébastien Ansquer, technicus bij Fluvius. “Ondertussen is het grote publiek er ook al erg mee vertrouwd. Wat me opvalt, is dat alsmaar meer klanten me tijdens de installatie van hun digitale meter vragen hoe ze daarmee hun elektriciteits- en gasverbruik beter kunnen opvolgen én zo minder kunnen verbruiken. Ongetwijfeld een gevolg van de fel gestegen energieprijzen en de media-aandacht voor de op til staande energietransitie. Kort nadat de digitale meter is geïnstalleerd, kan je in ons klantenportaal mijn.fluvius.be gratis je verbruikshistoriek online raadplegen. Handig, zo kan je voor elektriciteit per kwartier en voor gas per uur exact nagaan hoeveel je verbruikt, en zo de grote slokoppen in je energieverbruik detecteren. Je kan zelfs apps aan je digitale meter koppelen waarmee je je verbruik kunt gaan sturen.”

 

Björn Verdoodt

Björn Verdoodt

Corporate woordvoerder (perscontact), Fluvius

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fluvius

Fluvius is het netbedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. Fluvius beheert ook het gemeentelijke openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief. 

Neem contact op met

Brusselsesteenweg 199 9090 Melle

[email protected]

www.fluvius.be